Directieve therapie

Aanmelden

Directieve therapie is pragmatisch en gebruikt verscheidene technieken uit verschillende psychologische stromingen zoals cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Doen is vaak belangrijker dan praten. Kijken naar mogelijkheden in plaats van graven in het verleden. De verantwoordelijkheid ligt bij de cliënt zelf. Directieve therapie is een kortdurende therapie met als doel om in korte tijd, concrete resultaten te behalen.

Psychotherapie versus directieve therapie, wat is het verschil?

Beide soorten therapie hebben tot doel jou te helpen de symptomen en het leed, te verminderen of te overwinnen. Het belangrijkste verschil tussen de therapieën is dat psychotherapie probeert de redenen op te lossen WAAROM je je voelt zoals je je voelt, om te helpen bij het blootleggen van diepe en vaak onbewuste drijfveren voor bepaalde gevoelens en gedachten.

Directieve therapieën, aan de andere kant, proberen niet deze diepere betekenissen te ontdekken, maar zijn bedoeld om zo snel mogelijk verlichting van lijden te bieden door je geest opnieuw te trainen om disfunctionele of vervormde denkpatronen of overtuigingen te vervangen.

Afspraak maken?

De psychologen van DOPPA zorg passen directieve therapie toe bij cliënten waarbij dat zinvol is. Wij streven naar het halen van haalbare en concrete doelen en gaan samen met de cliënt aan de slag. Maak telefonisch of per e-mail een afspraak met DOPPA zorg voor o.a. directieve therapie. Je kan bellen naar 085 00 79 000 of e-mailen naar receptie@doppazorg.nl.

Bel mij terug

×